Wat signing en belettering voor jouw bedrijf kan doen

Veel bedrijven maken gebruik van signing en belettering, wat zijn de voordelen voor jouw bedrijf? Lees meer in deze blog.

Jouw bedrijf biedt de beste services of producten, en het liefst zie je iedereen dit afnemen. Maar het belangrijkste van het verkopen van services of producten zijn de klanten, zonder afnemers kom je immers nergens. Het beletteren van bedrijfsauto’s of winkelpanden kan hier heel goed bij helpen! 

In deze blog gaan we verder in op een aantal punten rondom belettering en signing;

 • Waarom gebruik maken van signing/belettering?
 • Signing/belettering op bedrijfspanden of zakelijke voertuigen.
 • Voorbeelden van goedwerkende signing voor andere bedrijven.
 • Wat voor soort signing of belettering voor jouw bedrijf?

Waarom signing/belettering?

Belettering van een bedrijfspand kan hét verschil maken tussen een nieuwe klant of een gemiste lead, het is een van de belangrijkste uitingen die je als bedrijf kan hebben!

Wanneer duidelijk vermeld staat wat een bedrijf doet of levert is het immers veel duidelijker voor nieuwe leads wat er te verwachten valt als zij binnenlopen.

Bij bijna alle grote winkels en bedrijven is er signing of belettering terug te vinden en met een reden; dit is hét visitekaartje van een bedrijf. Een mooie raam bestickering maakt bijvoorbeeld duidelijk hoe het bedrijf heet, wat er verkocht word en wat de openingstijden zijn. Ook autobelettering en auto logo stickers werken uitstekend, deze bevatten niet teveel informatie maar trekken wel kort de aandacht.

 

De belangrijkste redenen om voor signing te kiezen zijn;

 • Het creëren van een duidelijk verwachtingspatroon voor mogelijke klanten.
 • Volledig zelf in te richten visitekaartje, zo groot als jij zelf wilt.
 • Echt aandachtstrekker voor jouw bedrijf.
 • Ruimte voor bijvoorbeeld openingstijden en website om zo geen leads te missen.

 

SIGNING/BELETTERING OP BEDRIJFSPANDEN OF ZAKELIJKE VOERTUIGEN

Er zijn genoeg voorbeelden te tonen van signing op bedrijfspanden, en terecht!

Deze geweldige manier van offline reclame kan op elke manier worden ingericht en geeft een duidelijk beeld van jouw bedrijf.

Niet alleen is belettering handig om informatie te bieden, het zorgt er ook voor dat jij minder vragen hoeft te beantwoorden. Waar je online een website hebt om bezoekers te helpen, heb je offline jouw bedrijfspand om bezoekers te voorzien van informatie. Als de informatie en het logo duidelijk te zien zijn blijven er minder vragen over voor de bezoeker.

 

LOGO

Als je nadenkt over het beletteren van jouw pand is het natuurlijk ook belangrijk dat je een duidelijk en uniek logo hebt, hier kan AddMark prima bij helpen. Onze experts kunnen voor elk bedrijf een aantrekkelijk logo maken wat meteen gebruikt kan worden. Een logo kan ingezet worden op al jouw (reclame)uitingen, visitekaartjes, flyers, brieven, websites, bestickering en nog veel meer. Reden genoeg om een aantrekkelijk logo te laten maken dus!

 

BEDRIJFSVOERTUIGEN

Belettering aanbrengen op jouw bedrijfspand is niet de enige manier om offline je stempel te drukken, ook bedrijfsvoertuigen bieden een perfecte mogelijkheid.

Veel bedrijfsauto’s en bedrijfsbusjes zijn dagelijks onderweg, en kunnen geweldig functioneren als rijdend reclame bord. De informatie die je op een bedrijfsvoertuig kwijt kunt is misschien wat beperkter maar zeker niet onbelangrijk!

Belangrijke informatie om te bestickeren bij autobelettering is bijvoorbeeld; de website, locatie, welke diensten worden uitgevoerd en hoe ervaren of gespecialiseerd jouw bedrijf is.

belettering-addmark

 

Voorbeelden van goedwerkende signing voor andere bedrijven

Heel leuk om te zien wat voor voordelen signing en belettering voor jou kan hebben, maar het is natuurlijk veel overtuigender om te zien hoe signing werkt voor andere bedrijven. Hieronder enkele voorbeelden van hoe offline marketing voor andere bedrijven iets heeft kunnen betekenen.

3f96d1b9-d487-4a55-92f4-a9b5bdffd59b

Zoals in de afbeelding te zien is, zorgt gevel signing voor een duidelijk beeld over waar je naar toe moet. Waar je het product kunt vinden;  de wasstraat, is duidelijk. En het logo is goed zichtbaar. Bovendien weet Kuzee met de actieve signing leads te overtuigen om eens een stapje binnen te zetten. Wat je vaak ziet bij grotere bedrijven is dat het logo de smaakmaker is, deze is herkenbaar en kan overal op gebruikt worden. Voor inspiratie en voorbeelden van goede logo’s neem hier eens een kijkje.   

 

addmark-cases-innovate-signing-binnen

Niet alleen buiten maar ook binnen is er ruimte voor offline marketing, zo word de klant er binnen bij Innovate nog steeds aan herinnert waar hij of zij zich bevind en wat de naam is van het bedrijf waar hij op dit moment goede service ontvangt. Buitenom dat deze belettering goed is voor de marketing geeft het ook een gepersonaliseerd tintje aan de zaak. Doormiddel van eenvoudige of juist klantgerichte belettering en signing verander je een lege kantoorruimte in een professioneel bedrijfspand!                              

05ed9bab-b8d8-4acd-a91d-8ba49539bedc

Als ondernemer ben je vaak druk bezig en dit betekent ook dat je niet altijd aanwezig bent bij jouw bedrijf, onderweg met de auto, in vergadering bij een klant, op bezoek bij een lead en ga zo maar verder.  Als jij, of een klant met jouw bedrijfsvoertuig onderweg bent bestaat er bijna geen betere reclame dan voertuigbestickering! Jouw bedrijf volop geadverteerd op de auto die zich dagelijks op de weg bevind, op deze manier is reclame zichtbaar voor jouw doelgroep. Zo koos hotel Smits voor bestickerde scooters, ze zien er fraai uit en met één blik is gelijk duidelijk bij welk bedrijf deze horen!

 

 

WAT PAST HET BESTE BIJ JOUW BEDRIJF?

Als het aankomt op signing en belettering zijn er een groot aantal opties waar je uit kunt kiezen, denk aan kleine logo stickers, grote muur bestickering, korte stukken tekst of uitgebreide informatie op winkelruiten. Wat voor jouw bedrijf het beste werkt is aan jou om te bepalen, maar dit kan best lastig zijn. Hier een aantal opties opgesomd:

Voor belettering zijn dit een aantal van de opties:

 • Snijfolie in tientallen kleuren, en zeer robuust.
 • Digitale printmogelijkheden, meer keuze.
 • Logo’s en foto’s met goede kwaliteit.

Als we kijken naar signing zijn dit een aantal van de opties:

 • Fotoprint op je bedrijfsauto
 • Verlichte neonreclame
 • Custom bedrijfsinterieur
 • Gevelreclame

Om een aantal interessante voorbeelden te bekijken en om inspiratie op te doen kunt u hier enkele voorbeelden vinden.

Uiteraard zijn er enorm veel custom opties beschikbaar, en voor elk bedrijf is een andere manier van advertising aan te raden. Niet elk bedrijf target dezelfde doelgroep uiteraard, doormiddel van signing kun jij zowel de binnen- als buitenkant van je bedrijf inrichten om specifiek jouw doelgroep aan te spreken. Stel u bent eigenaar van een verzekeringsbedrijf dan kiest u voor rustige en veilige kleuren zoals blauw en wit. Als restaurant eigenaar kies je waarschijnlijk sneller voor warme kleuren als rood, en run je een sportschool of fitnesscentrum zal de keuze sneller op oranje of groen vallen. Ook de vorm van signing en de typografie kunt u allemaal zelf bedenken.

BENIEUWD NAAR OPTIES VOOR JOU?

Ben je geïnteresseerd geraakt naar wat signing en belettering voor jou kan doen? Neem contact op met AddMark en plan een gesprek in om met ons te kijken naar jouw situatie!

Gerelateerde berichten

Meest recente berichten

Recente reacties